Közösségi együttműködést erősítő rendezvény – Szabolcs – 2018. július 28.

dőpont: 2018. július 28. 13:00

Helyszín: 4467 Szabolcs, Petőfi u. 18. (Szabolcsi Református Látogatóközpont)

Projekt azonosítószám: EFOP-1.6.3-17-2017-00010

A második közösségi együttműködést erősítő rendezvény megtartására 2018. július 28. napján Szabolcs községben került sor.

A résztvevők többségében nyugdíjas szervezetek képviselői voltak, erre a célcsoportra épült a rendezvényünk. A rendezvényt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke, Seszták Oszkár nyitotta meg. A megnyitót követően Dr. Vinnai Győző képviselő úr köszöntötte a rendezvényen résztvevőket, kiemelte, hogy mennyire fontos az, hogy van olyan program, ami az idősekre, gyermekekre felzárkózáspolitika szempontjából egyaránt koncentrál. Dr. Csegei László Szabolcs Község Önkormányzatának polgármestere köszöntötte a résztvevőket és kifejtette a témával kapcsolatos álláspontját. Román Demeterné, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szövetségek elnökeként előadást tartott a Nyugdíjas szervezetek együttműködéséről, valamint elmondta, hogy a megyében lévő nyugdíjas szervezeteknek milyen problémákkal kell szembenézniük és javaslatot tett arra, hogy mivel lehetne ezeket a szervezeteket, valamint a nyugdíjasokat segíteni.

Lakatos Mihályné a Szeretet Nyugdíjas Klub tagjaként előadást tartott, melyben kiemelte a nyugdíjas klubok közötti összefogást, valamint elmondta, hogy a klub törekszik arra, hogy a nyugdíjasok a fiataloknak adják át a tudásukat. Bemutatta saját klubja által kialakított jó gyakorlatot.

Rusinné dr. Fedor Anita életvezetési tanácsadást tartott az időseknek és kiemelte, hogy a generációk közötti szolidaritás mennyire tudja javítani az idősek komfortérzetét. Elmondta, hogy fontos a nyugdíjas szülőket is bevonni a programokba, hisz így érezhetik azt, hogy ők valóban hasznos tagjai a társadalomnak.

Az előadásokat követően a résztvevők lehetőséget kaptak arra, hogy kérdéseket tegyenek fel, hozzászóljanak a témához.

Napközben az előadások tartása alatt és azt követően is vártuk vendégeinket színes programokkal kézműves udvarunkban.