Közösségi együttműködést erősítő rendezvény – Nyírtelek – 2018. május 17.

Időpont: 2018. május 17. 13:30

Helyszín: 4461 Nyírtelek, Szent István u. 72. (Kedvesház Kollégium)

Projekt azonosítószám: EFOP-1.6.3-17-2017-00010

Az első közösségi együttműködést erősítő rendezvény megtartására 2018. május 17. napján a Nyírtelek, Szent István u. 72. szám alatt található Kedvesház Kollégium épületében került sor.

A közösségi együttműködést erősítő rendezvényt Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg, a résztvevőket Dr. Vinnai Győző, országgyűlési képviselő köszöntötte. Batári Zsolt, a Kedvesház Kollégium igazgatója ismertette a Kedvesház Kollégium történetét, bemutatta a Kedvesház pedagógiát, az érdeklődőket körbevezette az épületben, a vendégek betekintést nyerhettek a Kollégiumban nevelkedők életébe. A rendezvény során célunk az volt, hogy a Kedvesház Kollégium, mint jó példa megismertetésre kerüljön egy szélesebb közönséggel.

A szakmai rész zárását Batári Zsófia pszichológus és viselkedéselemző tartotta, aki a családi életre neveléssel kapcsolatban tartott életvezetési tanácsadást a kollégiumban nevelkedő tanulók és családjaik számára. Előadásában hangsúlyozta a család, mint egység fontosságát. A tanácsadást követően szülők és gyermekek egyaránt beülhettek a Lélekkuckóba, ahol tanácsot kérhettek, beszélgethettek a pszichológussal.

A délután folyamán a szülők és a gyermekek elkészítették családi címerüket, megismerkedtek a népi játékokkal, betekintést nyerhettek az íjászat rejtelmeibe, csillámtetoválást készíthettek, valamint megtanulhattak csuhé virágot készíteni.